Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

PG Houten

zinwandelingZINwandelingen in Zuid en Noord

Elke week is er een wandeling: maandagavond in de even weken in Houten-Zuid, op dinsdagavond in de oneven weken in Houten-Noord. Even stil worden, bewegen, anderen ontmoeten. De ziel gaat immers te voet en bewegen is weldadig voor lichaam en geest.
Houten-Noord, oneven weken, verzamelen om 19.30 uur voor het gemeentehuis;
Houten-Zuid, even weken, verzamelen om 19.30 uur bij de zeehond, voor Kwalitaria Castellum.

Je kunt meewandelen om even stil te worden, een uur te bewegen, anderen te ontmoeten; de ziel gaat immers te voet en bewegen is weldadig voor lichaam èn geest.

De wandeling is een moment om even tot jezelf te komen, lekker te bewegen en inspiratie te ontvangen in de stilte en in gesprek met een ander. We lopen eerst een half uur in stilte, met een korte tekst of vraag om bij stil te staan, daarna wisselen we al lopend uit. De wandeling eindigt met een zegen, en een kop koffie of thee – als je dat wilt .

Meewandelen is een mooie manier om anderen te leren kennen, of om zomaar een keertje mee te doen als je de kerk niet zo kent. Iedereen is welkom, je hoeft je niet aan te melden.

Uitgelicht

kerkdienstgemistDigitale kerk

In deze Coronatijd zijn we noodgedwongen een digitale kerk. 
In dit artikel leggen we uit hoe de mogelijkheden daarvoor allemaal werken.

Lees meer...

Nieuws

Reserveren kerkdienst

Online reserverenVanaf zondag 12 juli kunt u zich online aanmelden voor de kerkdienst via een reserveringslink. Heeft u geen internet? Vraag dan de diaken, ouderling of contactpersoon uit uw wijk om u aan te melden!
Online reserveren voor kerkdienst

Lees meer...

beperkt openGebruiksplan Opstandingskerk

In de Grote Kerkenraad van dinsdag 30 juni is het gebruiksplan voor de Opstandingskerk vastgesteld. Dat maakt het mogelijk de kerk te gebruiken in tijden van corona. Dit gebruiksplan is een uitwerking van de richtlijnen voor erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten van de Protestantse Kerk Nederland. Bij aanpassing van de richtlijnen wijzigt het gebruiksplan. Het plan ligt ter inzage in de kerk.
Gebruiksplan 30 juni 2020

 

buitenkerk kleinBuitenkerk, in de anderhalve meter samenleving

Velen missen de ontmoeting nu we niet gemakkelijk bij elkaar kunnen komen. We missen het kerkgebouw, de gemeente die samen zingt, het bijpraten en met elkaar optrekken. Daarom gaan we op zoek naar creatieve manieren om samen kerk te zijn, op anderhalve meter, samen, in kleine groepjes of online verbonden. Dat is Buitenkerk! Het thema van Buitenkerk van 14 tot 28 juni is ‘RUIMTE’.

Lees meer...

BachConcert Els Kuijk en Rodyan van den Brink op 24 mei

Op zondagmiddag 24 mei om 15 uur zullen Els Kuijk (blokfluiten) en Rodyan van den Brink (orgel) onder het thema 'Carpe Diem en Memento Mori' een muzikaal programma voor u verzorgen waarin muziek zal klinken van o.a. J.C. Schickhardt, G. Ph. Telemann, J.S. Bach.

Lees meer...

Preekgedachten op 3 mei

Arie de Wit, voorganger op 3 mei, zette de gedachten van de preek in het kort onder elkaar. 
Met vragen om over door te praten en suggesties om de boodschap concreet te maken. 
Een aanrader!

Subcategorieƫn

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI