Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Vieringen

dia 1Vieringen

 

Iedere zondag zijn er in de Opstandingskerk twee diensten: om 9.00 en om 10.45 uur. Daarnaast zijn er middag- en avonddiensten. Tijdens de zomervakantie van de basisscholen is er alleen om 9.30 uur een dienst.

 

Ochtenddiensten

In de ochtenddiensten maken we gebruik van een verschillende 'orde van dienst':

- 9.00 uur:  reformatorische orde (orde 1). Deze orde verbindt ons met de reformatorische liturgische traditie (Calvijn).

- 10.45 uur: oecumenische orde (orde 2). Deze orde verbindt ons met de oecumenische traditie (RK, Oud-Katholiek en Anglicaans).

 

In de praktijk gaan we op een creatieve manier met beide tradities om. Voor beide orden van dienst vindt u in de lectuurkast in de hal een inlegvel. In beide diensten volgen we het oecumenisch leesrooster.

 

Andere diensten

Met zekere regelmaat zijn er diensten met een speciaal accent. Denkt u hierbij aan thema's zoals: Zending, Werelddiaconaat, Kerk en Israël, en het Milieu.

Ook is er de Akkerkerk; laagdrempelige huisvieringen met inbreng van deelnemers en gericht op nieuwkomers.

 

Koffie!

Na afloop van de tweede dienst kunt u anderen ontmoeten en spreken onder het genot van een kopje koffie of thee, en een bekertje fris voor de kinderen. 

 

Ondersteuning in de diensten

De kerkdiensten worden vaak kleurrijk en veelzijdig muzikaal ondersteund. In de diensten maken we gebruik van de beamer. Hierop worden de liederen en de bijbellezingen geprojecteerd. Het orgel en de piano begeleiden de samenzang. Eén keer per maand begeleidt een muziekgroep de dienst. Daarnaast zingen het kinderkoor, het jongerenkoor, de cantorij en diverse gelegenheidskoren regelmatig in de diensten.

 

Creche en kindernevendienst

Tijdens de diensten is er een creche voor kinderen van 0-4 jaar. Kinderen van 4 t/m 12 mogen naar de kindernevendienst. Voor de tieners is er 'in between'. 

 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u graag contact met iemand van het cluster Eredienst? U kunt hierdoor dit contactformulier gebruiken.